Waat Noeweer
1/5
Na mijn relaas van enige maanden terug was ik nog tegen een ander probleem aangelopen.
Iets minder schrikbarends --althans pas nadat de oorzaak mij duidelijk werd-- maar toen ik het de eerste keer zag toen kon ik wel bijna huilen.
Dit probleem wil ik met het publiek nog graag delen. Het versterkt alleen maar mijn eerder bedenkingen, maar daarover later.
Nog eerst even een reactie van mijn kant op het commentaar van de eigenaar.
Voor de duidelijkheid ik kon mijn hele verhaal niet kwijt vanwege de beperking in de maximale lengte voor een beoordeling,
De strekking van zijn de eigenaar's verhaal klopt wel zo’n beetje, maar hij sloeg en slaat de plank geheel mis.
Dat ik inderdaad wel vaker van huis af ben is correct, maar dat wil nog niet zeggen dat daardoor “grote schommelingen in temperatuur/vochtigheid in de badkamer optraden”. Of verwacht hij dat ik de ramen in de winter open zet als ik vertrek en de verwarming gewoon uitzet ?
In de winter heb ik overdag de woonkamerthermostaat op 21’C ingesteld. In de nacht gaat hij op 19’C. Als ik inderdaad langere tijd weg ga dan zet ik hem op minimaal 17’C. Dat scheelt dus (misschien) 2 graden.
Dat heet, in de winter ! In de zomer is er uiteraard al helemaal geen effect of ik en/of mijn vrouw al of niet thuis ben.
Zijn antwoord is derhalve niets anders dan flauwekul van de hoogste klasse.
En het commercieel voorstel van hun kant voor aankoop van de lak kwam alleen voort uit het feit dat ik om korting vroeg. Het had al heel anders geklonken als dit vanuit de zaak zelf werd voorgesteld. En dan nog, een korting van 20%, zeker op zo’n bedrag stelt toch ook niets voor !
En nu kom ik bij het andere probleem.
De lak die ik destijds voorgesteld kreeg om het probleem op te lossen was 2-componenten lak. Iets wat de eigenaar aangaf dat die in badkamers gebruikt zou moeten worden. Dat verbaasde mij ten zeerste daar ik bij de aankoop van de kurk ze me standaard project lak hadden aangeboden, terwijl ik heel duidelijk en meermaals had aangegeven dat de kurk was bedoeld voor in een badkamer.
Op een keer zag ik ’s morgens plots een grote witte plek in mijn (bruine) kurk. Daar schrok ik hevig van. Ik ging het onderzoeken en probeerde verschillende schoonmaakmiddelen om de vlek weg te krijgen, maar niets hielp.
Goed, ik moest naar het werk en toen ik ’s avonds thuis kwam ging ik meteen verder onderzoeken wat de oorzaak was en om het euvel indien mogelijk te verhelpen.
Toen ik in de badkamer kwam zag ik dat de witte vlek in grootte was afgenomen en dat ook de witte kleur veranderd was in min of meer transparant. Toen kwam het bij me op dat de witte kleur dezelfde kleur was als de lak heeft voordat hij is aangebracht en opgedroogd.
Waarschijnlijk had ik wat water gemorst (iets wat natuurlijk niet vreemd is in een badkamer) en omdat de lak op waterbasis heeft het een omgekeerde reactie veroorzaakt en de aangebrachte laag in een ander staat gebracht.
Ik heb dus verder niets meer ondernomen en wilde tot de volgende morgen afwachten of de vlek in zijn geheel zou verdwijnen. Dat bleek dus ook het geval. De oorzaak was voor mij duidelijk, ook al omdat het me nog een keer overkomen was. En toen was de vlek ook na 2 dagen weg.
Ondertussen heb ik de vloer dus ook voorzien van deze 2-componenten lak.
Als ik nu water mors en niet gelijk opveeg heeft dat geen enkel effect op de kurk en/of kurklak.
Dat betekent dat ze me in eerste instantie ook al de verkeerde lak hebben aangeboden.
En aangezien deze 2-componenten lak veel sterker van structuur is vermoed ik dat deze het ontstaan van de kieren (zoals ik mijn vorig relaas al had aangegeven) ook had voorkomen.
Hoe dan ook. Ik wilde u dit niet onthouden.
Hierbij wil ik het verder laten. Voor mij is Averkurk een gesloten boek.